zoet

Always remember stressed is just dessert spelled backwards. So don't stress...

Japanse wafeltjes

Succesrecepten moeten makkelijk en lekker zijn. Makkelijk en lekker, dat zijn deze wafeltjes zeker en dus beloof ik je op mijn communiezieltje dat ze ook bij jou een succes zullen worden. Het recept zelf werd in mijn oor geblazen door een lieve engel tijdens mijn boodschappen. Ik hoorde ze enthousiast vertellen aan haar vriendin : ‘ah oui, il faut essayer celà, c’est magnifique… tu coupes et tu cuis dans le gaufrier pour les enfants quand ils viennent le dimanche après-midi.’ Ik dacht, waar heeft ze het over toen ik het pakje MOCHI dat ze vasthad met enige argwaan bekeek. Nieuwsgierig vroeg ik waar ze het over had en een paar enthousiaste zinnen later lagen er ook in mijn karretje twee pakjes mochi. Gezond zou het zeker zijn want ik kon maar drie ingrediënten tellen, zoete mochirijst, water en zeezout. Of het ook zo veelbelovend lekker was, zou ik de dag erna ontdekken, als ik voor het eerst mochi wafels of moffles zou bakken. Ik kon bijna niet wachten.

Nodig

 

-      wafelijzer

-      mochi (een pak maakt 4 wafels) (te koop in                    natuurwinkels)

-      olie om ijzer in te vetten

Mylk chocolate mousse

Dit is mijn standaard sweet recipe. Het perfecte vieruurtje, dessert of zelfs ontbijt (why not?). Het is supersnel klaar en de ingrediënten zijn vrij simpel! En ja, er zit iets groens in… maar je proeft het niet, beloofd! De avo zorgt net voor de romige textuur… Try and see, highly addictive!

 

Nodig

 

1 avocado, pit en schil verwijderd

1/2 cup nut mylk (bij voorkeur zelfgemaakt)

1/4 cup esdoornsiroop (of minder, naar voorkeur)

1/4 cup cacao poeder

1 tsp vanille poeder

snufje kaneel

snufje zeezout

Madeliefjes

Het was onze dochter Emma die ons op een mooie lentedag in april verraste met deze schattige koekjes. Mammie en pappie waren verwacht voor de koffie, er stond al rabarbermoes in de frigo en we hadden een tuin vol madeliefjes. Meer moest dat niet zijn om deze aantrekkelijke lentejuweeltjes te bakken. Enkele uren later was het enige spoor ervan nog een kleurrijke foto die op facebook vlijtig van oh’s en ah’s werd voorzien .Een paar mensen vroegen zich verwonderd af of madeliefjes wel mogen worden gegeten. Er wordt vaak gezegd dat een plant groeit waar ze nodig is en mensen moeten eten wat rond hen groeit omdat die plant hen net biedt wat ze nodig hebben. In mijn geval komt het er dus op neer dat ik bergen madeliefjes en daslook moet verorberen.Deze vrolijke bloemetjes die in de lente niet alleen mijn gazon opvrolijken zijn zeer zeker eetbaar. Zoals van lentegewassen wordt verwacht reinigen ze het bloed en daarom alleen al is het een goed idee om de dappere madeliefjes bvb rijkelijk over je salades te strooien. Bovendien blijken ze een goede bron van magnesium te zijn en aldus brengen ze geestesrust, temperen stress en zijn ze goed voor de hersenen. Madeliefjes eten na een lange winter verdrijft ook de lusteloosheid en maakt je weer actief, zo wordt gezegd.

Nodig voor een dozijn madelief koekjes

 

Voor de rabarbermoes: 

- 2 stengels roze rabarber

- fijne zeste van halve citroen

- enkele draaien gemalen zwarte peper

- 1 el balsamico van goede kwaliteit

- 2 à 3 el kokosbloesemsuiker

- 1 el kokosvet

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 Niji holistische gezondheidscoach Isabelle Wyckhuys (Kortrijk)