Niji's eye

December 13, 2017

  

Lieve lezers,

 

Het is best wel spannend (lees beangstigend) om naar buiten te komen met waar ik mee bezig ben. Zoals jullie weten ben ik in september 2016 een studie begonnen (health coach, bij het Institute of Integrative Nutrition (IIN) waarmee ik dacht gewoon mijzelf wat te verdiepen in wat mij al zo lang boeide, gezonde voeding. En inderdaad, de eerste maanden ging het vooral over voeding ; zoveel verschillende theoriën passeerden de revue en overal kon ik wel een graantje meepikken, was er iets dat bleef hangen en mij uitdaagde om er concreet mee aan de slag te gaan. So far, so good.

 

Stilaan werden ook andere vaardigheden op het appel geroepen. Het werd tijd om te beginnen denken over een naam, een website en onszelf profileren. Brrr… Was dat schrikken. Had ik daar dan niet bij stilgestaan dat dit ooit moest gebeuren ? Ja, tochwel, maar ik had het voor mij uit geschoven en dacht het komt wel als het komt. Verkeerde strategie, natuurlijk. Ik begon mij steeds ongemakkelijker te voelen en zag mijn medestudenten al dan niet aarzelend aan de slag gaan. Ik kon er niet meer onderuit, nu moest er voor mij ook eindelijk iets gaan gebeuren. Ik wachtte hier al zo lang op. Jaren had ik mij gefocust op mijn gezin en kinderen, waar ik trouwens enorm trots op ben en op het bijstaan van mijn man in zijn carrière, wat natuurlijk ook zeer veel vruchten heeft opgeleverd. Maar nu kwam de tijd om mijn eigen stem te laten spreken en naar buiten te komen. Ik schijn daar trouwens de ideale leeftijd voor te hebben. Midlife voor vrouwen is een kantelpunt, een nieuwe periode waar ze makkelijk de focus kunnen verleggen van zorgen voor kinderen en man, naar zorgen voor zichzelf en naar buiten komen. Leuk ! Waar de man op die leeftijd misschien liever op zichzelf terugplooit en de yin in zichzelf kan ontwikkelen is het voor de vrouw de ideale periode om zichzelf te laten bloeien naar buiten toe, yang dus.

 

 

 

 

Onze briljante dochter Emma hielp mij met een mooie naam om mijzelf te profileren, Niji, wat zoveel betekent als regenboog in het Japans. Een regenboog draagt alle kleuren van het spectrum in zich en dat is een mooi symbool voor ons leven. Een leven waarin we alle kleuren mogen tonen en beleven. Dit is waarmee ik jullie lezers graag zou willen helpen, een zo rijk, kleurrijk mogelijk leven te mogen leven, rekening houden met de individualiteit van elk van jullie. Alles begint met voeding en dat is dus een belangrijk onderdeel van mijn werkwijze, maar daaronder liggen bepalende, fundamentele basispijlers, zoals je lichaam, geest, werk en relaties. In mijn werk probeer ik alle kleuren van de regenboog in je leven zo mooi mogelijk te laten schijnen, want pas dan voelen we ons goed.

 

Ik werd dus niet alleen een student, maar ook een creator. Tijd om mezelf opnieuw uit te vinden en uit te schijnen wat al zolang in mezelf aan het borrelen is. Dit bleek een moeilijker proces dan gedacht. Als ik vooruit wilde en het echt meende, moest ik afrekenen met een aantal demonen, je kent ze wel, de stemmetjes in je hoofd die je te pas en onpas influisteren wie je wel niet denkt dat je bent, dat je dat niet kan en vooral dat het niet goed genoeg is. Niet dat ik altijd al wist dat ik iets met gezond eten en lifestyle wou doen, neen, als ik echt eerlijk was wou ik misschien nog het liefst Olivia Newton John zijn als ik jong was. Toch zat die drang in mij om voor mensen te zorgen, koken deed ik ook altijd al graag en nieuwsgierigheid naar het spirituele was er ook. Als ik hier ook maar iets mee wou doen, dan moest ik die gemene stemmetjes in mijn hoofd de mond snoeren, mijn drang om het iedereen naar zijn zin te maken en bovenal mijn streven naar perfectie aan de kant zetten. Leven met de nieuwe leuze, goed genoeg en zeker niet perfect. Het is dus vanuit dat nieuw besef van kwetsbaarheid dat Niji geboren werd, mijn stem en alles waarin ik geloof laten horen en naar buiten brengen, in de wetenschap dat imperfectie meer inspireert dan perfectie en dat als je echt kiest voor jezelf en wat je gelooft, je altijd juist zit want hoe kan echt jezelf zijn tot mislukking leiden ? Niemand kan dat immers beter dan jezelf.

 

 

In deze blog ga ik op geregelde tijdstippen schrijven over dingen waar ik mijn oog heb laten op vallen en die me bezig houden, vandaar de naam Niji’s eye. Dat kan van alles zijn, nu eens zal het over koken of reizen gaan, dan weer iets relationeels of spiritueels. Lieve lezers, hartelijk welkom op mijn blog Niji’s Eye. Met veel toewijding zal ik schrijven over mijn imperfecte wereld.

 

Liefs,

Isabelle

 

Wil je een vrijblijvend gratis oriënterend gesprek, stuur ons dan een mail of bel ons even op!

 

 

Please reload

Recent Posts

March 5, 2018

January 25, 2018

December 13, 2017

Please reload

Stay Up-To-Date with New Posts

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 Niji holistische gezondheidscoach Isabelle Wyckhuys (Kortrijk)