extra's

 cooking is love made invisible

Rode biet dressing

Een super simpel trucje om altijd een heerlijke salade binnen handbereik te hebben is om wekelijks een dressing te maken en die in je koelkast te bewaren. Dit is een supersnel en origineel recept met als ‘geheime’ ingrediënt rode biet.

Bovendien zorgt deze dressing ervoor dat je bord er prachtig en kleurrijk uitziet. En er wordt gezegd ‘je bent wat je eet’, dus als ik roze kan zijn, graag!

 

 

 

Nodig

 

1 cup rode biet, geschild en in blokjes

1/4 cup olijfolie

1 eetlepel rijstazijn

1 eetlepel appelazijn

snufje zeezout

Chai latte

Dit is een kruidig winterdrankje om je dag mee op te peppen, boordevol geur en smaak, dankzij alle specerijen die we even in de melk laten opkoken. Een uitstekend romig vieruurtje dat je meeneemt naar andere, verre oorden. Deliciously Ella, van wie we het recept leenden, maakt het met rijstmelk omdat, zoals ze zelf zegt, rijstmelk van nature zoet is. Dat klopt, maar als ik de ingrediënten op de dozen rijstmelk bekijk, dan word ik daar niet bepaald vrolijk van. Voor mij is havermelk natuur (van Oatlybvb) een veel betere keuze, want daar zitten maar drie, zeer betrouwbare ingrediënten in : water, haver en zeezout, dus niets zonnenbloemolie of emulgatoren of andere onuitspreekbare dingen. Het moet gezegd, de meeste plantenmelken uit de winkel zijn helaas alles behalve gezond. Je kan natuurlijk ook zelf notenmelk maken, maar soms moet het snel.

 

 

Nodig voor 1 grote mok latte

 

stukje gember

¼ tl nootmuskaat

1 kardemom

1 kaneelstok

½ tl gemalen kaneel

3 kruidnagels

1 tl honing

½ tl vanillepoeder

4 zwarte peperkorrels

1 grote mok plantmelk naar keuze, rijstmelk of havermelk

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 Niji holistische gezondheidscoach Isabelle Wyckhuys (Kortrijk)