• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 Niji holistische gezondheidscoach Isabelle Wyckhuys (Kortrijk)

bijgerecht

When you believe in yourself more than you believe in food, you will stop using food as if it were your only chance at not falling apart.

Geneen Roth

Kimchi

Dit is werkelijk het allerbeste recept voor kimchi, de koreaanse versie van zuurkool. Zuurkool? Kimchi? Zuurkool is gefermenteerde kool (wit, rood…). Oorspronkelijk deed men dit om de groente zo lang mogelijk te bewaren (in tijden zonder koelkast), maar naast het feit dat het zo lang houdbaar blijft is het ook erg gezond voor je. Zuurkool is vaak redelijk basic, gewoon kool met zout ofwel de klassieke versie met karwijzaadjes. Kimchi daarentegen is de gepimpte versie met heel veel kruiden en specerijen. Er wordt gefluisterd dat in Korea elk gezin een bokaal kimchiheeft begraven in de tuin…

Voeg een handvol toe aan elke maaltijd en je darmflora zal zingen van geluk!

Nodig

 

1 grote kool naar wens, vb. Chinese kool, witte of rode kool…

1 theelepel zeezout